dj., 21/01/2021 - 20:24 By Admin
Whatsapp

Aquest 2021 va arrencar amb el polèmic avís de WhatsApp, en el qual informa que suposadament hi haurà un canvi en els seus termes i condicions a partir del 8 de febrer. Diem "suposadament" perquè a causa de tot el renou causat entre els usuaris, i la migració d'aquests a aplicacions com Telegram, la plataforma de missatgeria ha decidit fer marxa enrere, i ajornar alguns mesos.

Molt es diu sobre els canvis de polítiques en WhatsApp, com que els missatges ja no estaran xifrats d'extrem a extrem i que WhatsApp al costat de les altres empreses de Facebook espiaran tant dites com missatges dels usuaris; però Què tan cert és això?

Bé, la veritat és que és molt fàcil distorsionar la informació i deixar-la una mica lluny de la realitat, per això et presentem un resum de tota la política de privacitat de WhatsApp perquè estiguis ben informat, i el millor, no hauràs de ventar-te una hora per a llegir-la tota

Quina informació recopila WhatsApp?

Hi ha dos tipus, la que tu proporciones i la que es recopila automàticament.

Tu proporciones:

  • Informació del teu compte: El teu número de telèfon mòbil juntament amb una certa informació bàsica, inclòs el teu nom de perfil.
  • Les teves connexions: Càrrega de contactes des de l'agenda del teu cel·lular i invitacions als qui encara no usen el servei
  • Estats: La càrrega habitual dels teus estats.
  • Dades de pagaments i transaccions: Informació com el mètode de pagament, els detalls d'enviament i l'import de la transacció.

Contínua el xifratge d'extrem a extrem, de manera que els teus missatges no poden ser llegits ni per WhatsApp ni per tercers.

Recopilada automàticament:

  • Informació sobre ús i registres: Amb qui interactues, quant temps, la freqüència i durada; crides que fas, estats, nom dels grups on aquestes, si et trobes en línia i el teu estat d'última connexió.
  • Informació sobre el dispositiu i la connexió: El model del maquinari, el sistema operatiu, el nivell de càrrega de la bateria, la versió de l'aplicació, el navegador.
  • Informació d'ubicació: Informació d'ubicació precisa del teu dispositiu amb el teu permís.
  • Cookies: Per a recordar les opcions que vas triar per a personalitzar els serveis segons els teus interessos.

Com es maneja la informació de tercers?

Quan tu comparteixes missatges amb empreses en WhatsApp, la nova actualització inclou noves opcions com a habilitació de servei al client, personalització dels anuncis que veus en Facebook d'aquestes empreses i millora la teva experiència de compra.
A més amb la nova actualització es busca major transparència respecte a la forma en què es recopilen i usen les teves dades.

Com s'usa la informació?

La informació que WhatsApp alberga, l'usa per a operar i proporcionar els seus serveis, connectar-los amb els productes de les empreses de Facebook i amb això brindar-te la integració d'aquestes dues plataformes.

L'usa per a verificar comptes i activitats, combatre conductes nocives, protegir els usuaris de les males experiències i el spam.


Quina és la Informació que tu i WhatsApp comparteixen?

  • Enviar la teva informació a aquells que tries per a comunicar-te: Tu comparteixes la teva informació (inclosos missatges) mentre uses els nostres Serveis i et comuniques per mitjà d'ells.
  • Informació associada al teu compte: El teu número de telèfon, nom i foto del perfil, la informació sobre tu, la teva última connexió i les confirmacions de lectura.
  • Els teus contactes i altres: Els usuaris, incloses les empreses, amb els quals et comuniques poden emmagatzemar o tornar a compartir la teva informació amb altres persones.
  • Serveis de tercers: Informació sobre el contingut que tu o altres comparteixen amb ells, com els missatges.

Pots administrar i retenir la teva informació?

Si!, T'expliquem detalladament el poder que tens sobre l'ús del teu compte en WhatsApp:

  • Configuració dels Serveis: Pots administrar els teus contactes, grups i llistes de difusió, o usar l'opció de bloqueig.
  • Canviar la informació sobre tu: El teu número de telèfon mòbil, nom, foto del perfil i l'altra informació la puguis canviar. Si canvies el teu número de telèfon mòbil, has d'actualitzar-ho i transferir el teu compte al nou número de telèfon mòbil.
  • Eliminar el teu compte de WhatsApp: Pots fer-ho en qualsevol moment, quan ho facis, els missatges no lliurats s'eliminaran dels seus servidors.

Mentre que alguns poden quedar-se tranquils amb aquesta informació, uns altres seguiran amb descontentament o preocupació, així que WhatsApp ha de sortir i anar aclarint tots els dubtes i inconformidades dels seus usuaris abans que aquest monstre de la missatgeria instantània caigui.

Quan un producte és GRATIS, el producte ets tu.

Nosaltres t'aconsellem tenir en compte, que quan utilitzes un mitjà en internet, t'exposes constantment al fet que tota la informació que aquesta aquí deixa de ser privada.

Fonts:
  • WhatsApp (2021) Política de privacitat de WhatsApp, https://www.whatsapp.com/legal/updates/privacy-policy/?lang=ca
  • WhatsApp (2021)S'estendrà el termini per a la nostra recent actualització, https://blog.whatsapp.com/giving-more-time-for-our-recent-update
  • WhatsApp (2021) Informació sobre les noves funcions per a empreses i actualització de la Política de privacitat, https://faq.whatsapp.com/general/security-and-privacy/about-new-business-features-and-whatsapps-privacy-policy-update