dt., 13/12/2022 - 13:24 By Admin
Drupal vs WordPress

Tant Drupal com WordPress són CMS (sistemes de gestió de continguts), és a dir, és una plataforma que t'ajuda a crear una pàgina web sense tenir alts coneixements de programació.

Tot i que teòricament ambdós CMS poden ser utilitzats per no programadors la veritat és que s'aprofita molt més Drupal si tens coneixements de programació, mentre que WordPress és més amigable amb els no programadors, però, es recomana realitzar un curs per poder maniobrar WordPress amb veritable efectivitat.

WordPress ara impulsa el 43.3% de tots els llocs web i controla un massiu 65.1% del mercat de sistemes de gestió de continguts conegut.

Exemples d' ús: Whitehouse.gov, Sony Mobile 

Originalment llançat el 2000, Drupal impulsa el 2.3% de tots els llocs web i té una participació del 4.6% en el mercat de sistemes de gestió de continguts.

Exemples d' ús: Tesla, la NASA.

Avantatges de WordPress: 

  • Els costos de desenvolupament són menors. 

  • És més fàcil d'utilitzar 

  • Els desenvolupadors de WordPress solen ser més assequibles 

Avantatges de Drupal: 

  • El contingut és més personalitzable. 

  • Permet manejar més contingut. 

  • Et dona més control sobre os permisos dels usuaris. 

  • Compta amb un bon equip d'experts en seguretat 

  • És altament escalable 

Vull enfocar-me més en aquest últim punt, ja que un problema amb el qual es topen els usuaris de WordPress és que quan volen millorar el seu web ja que s'estan expandint, s'entrebanquen amb moltes limitacions en el moment de millorar el seu web, mentre que Drupal et permet escalar la qualitat del teu web amb més facilitat.

Posant-ho en una analogia WordPress és com una casa; una casa es construeix pensant que es quedi així, el que limita les possibilitats en el moment d'expandir-se, mentre que Drupal és com un hotel ja que està més ben pensat per al moment d'expansió. Aquesta analogia també serveix per expressar l'organització; WordPress té usuaris predeterminats mentre que Drupal, en permetre usuaris personalitzables s'ajusta a la nostra analogia de l'hotel ja que en un hotel pots atorgar-li claus a diferents persones depenent de l'objectiu han de complir com per exemple: als encarregats de la neteja atorgar-los les claus dels seus respectius pisos perquè facin la neteja mentre que els atorga claus als administradors d' altres àrees de l' hotel.

En conclusió, no n'hi ha un de millor que un altre depèn del que vulgui acatar amb el seu projecte. I nosaltres podem ajudar-te a determinar el millor per al teu.