dj., 06/05/2021 - 22:16 By Admin
Moodle

Moodle (Modular Objective Oriented Dynamic Learning) és el primer LMS de codi obert presentat al públic en 2002. 
A pesar que existeixen una gran varietat de sistemes de gestió d'aprenentatge en el mercat degut a la seva alta demanda causada per la pandèmia, Moodle pot ser inavaluable per al sector de l'educació quan es tracta d'estructurar i compartir els materials del curs amb els alumnes, i també per a monitorar i avaluar el seu progrés.

Si coneixes poc o res sobre aquest LMS, No et preocupis!, aquí et descriurem 7 avantatges excel·lents de Moodle perquè les consideris: 

1. Personalitzable i configurable 

Atès que els requisits d'aprenentatge, formació i desenvolupament canvien respecte a objectius de cada institució o organització, Moodle et permet fer ajustos al programari; a l'ésser aquest un programari de codi obert, Moodle canvia contínuament any rere any, amb millores excepcionals incorporades en les últimes versions

Agregui els complements, temes o el que sigui necessari de Moodle.

El gran avantatge és que pagues pel que obtens. Els altres LMS vénen com un programari d'elearning complet, però desemborsa més diners quan compra aquest LMS.

2. Capacitat infinita

Moodle LMS està escrit en llenguatge de programació PHP, això significa que el llenguatge permet integrar capacitats infinites i expansions de funcionalitat en el futur. A més, la seva flexibilitat per a executar-se en qualsevol plataforma, com Linux, Unix, Windows, macOS, ho ha convertit en l'opció preferida de molts.

3.    Més de mil cinc-cents complements

Moodle compta amb al voltant de 1,601 complements, i es descarreguen fins a 366.6K vegades.
Aquests complements li brinden una gran flexibilitat; sempre que desitgi millorar el seu LMS, pot agregar-los.

Et donaran un avantatge exponencial sobre els altres LMS!

4.    Diversos tipus d'avaluacions

Moodle ofereix una varietat de tipus d'avaluació: qüestionaris, qüestionaris, tasques, punts calents, avaluacions de tipus d'àudio i vídeo, i de més sense cost addicional.
Això és de gran ajuda, pel fet que tot aprenentatge s'ha de mesurar,  si no, De què serveix aprendre després de tot?

5.    Anàlisi d'aprenentatge

Si l'aprenentatge es mesura, també s'ha de gestionar

Amb la finalitat d'obtenir anàlisi d'aprenentatge , trobarà més o menys una dotzena d'eines d'anàlisis i generació d'informes disponibles per a Moodle LMS. Aquests coneixements de Moodle exerciran un paper constructiu i crucial perquè tant les organitzacions com els individus tracin el seu curs d'acció d'aprenentatge, respectivament.


6.    Retroalimentació

El sistema de retroalimentació en Moodle és part integral del LMS.  Ajudarà a comprendre com estan funcionant els teus cursos, els formadors, professors, els mètodes pedagògics, que d'una altra manera no seria possible saber. 

Tot això et servirà per a adonar-te del que està sortint bé com el que no.

7.    Atractiu per a estudiants

És fàcil d'usar, la qual cosa fa que sigui un gran lloc perquè els seus alumnes, independentment de la seva edat, se sentin assegurances d'usar la web en un entorn controlat per l'escola. A més, mitjançant els fòrums del curs , els alumnes poden debatre temes, compartir idees i fins i tot retroalimentar el treball dels altres.

Les característiques de Moodle són ideals perquè la teva plataforma d'aprenentatge sigui un èxit, però recorda que hi ha una peça clau que determinarà el bon funcionament i és el servidor, aquest ha de tenir la capacitat d'albergar els usuaris que el teu requereixis; per a determinar-los has de saber quins són els teus usuaris concurrents, aquells que entren alhora o al mateix temps a la teva plataforma. 

Si encara et queda dubtes sobre que LMS és el que millor et convé, Contacta'ns i t'assessorem!